Praktijk De Hoogte

Praktijk voor kinder en jeugdpsychologie

Over De Hoogte

Wat kan ik voor je doen

Voor wie

De Hoogte is er voor:

 • kinderen van 6 tot 12 jaar
 • jongeren van 12 tot 18 jaar
 • ouders/verzorgers
 • hele jonge kinderen (voor préverbaal trauma)

De Hoogte biedt vooral kortdurende behandelingen waarbij de problemen in ongeveer 5 tot 10 keer aangepakt kunnen worden.

Met welke problemen kun je terecht

De Hoogte helpt bij trauma en bij emotionele problemen. Bijvoorbeeld als je merkt dat je prikkelbaar, boos, bang, verdrietig of somber bent. Het kan ook zijn dat je niet meer handig kunt reageren op anderen en je wilt hier iets aan doen.
Voorbeelden zijn:

 • trauma (préverbaal trauma), angst of spanning na een ingrijpende gebeurtenis
 • boosheid, woede uitbarstingen 
 • verdriet, somberheid, rouw
 • tics, dwang- en dranghandelingen
 • sociale problemen
 • slaapproblemen
 • lichamelijke problemen zoals hoofdpijn en buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden

Behandeling

In de behandeling maak ik gebruik van wetenschappelijk goed onderbouwde behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR.
Ook kijk ik samen met jou naar de effectiviteit van de behandeling door bijvoorbeeld vragenlijsten af te nemen.
De behandeling is meestal wekelijks op een vast tijdstip in mijn praktijk en duurt 45 minuten.
Online behandeling is ook mogelijk, ik maak gebruik van een veilig beeldbel programma van Therapieland. De behandeling is dan meestal iets korter.
Daarnaast maak ik gebruik van e-health programma's via Therapieland die je kunt doen wanneer het jou uitkomt.
 
Samen bepalen we de doelen voor de behandeling en dat leggen we vast in een behandelplan. Hierin staat waar je aan gaat werken, wat we gaan doen en hoe lang het duurt.
Wat je mij vertelt is vertrouwelijk, dus ga ik met de grootste zorg om met alles wat je mij vertelt en met jouw gegevens.
Heb je vragen over privacy? Check dan de Privacy-app Jeugd via deze link 

Ouderbegeleiding

Soms heb je het idee dat je alles al hebt geprobeerd en weet je niet meer hoe je verder moet. Dan helpt het als iemand meekijkt en meedenkt of je op de goede weg bent. Niet om te oordelen of om te veroordelen, maar gewoon omdat het leven op bepaalde momenten veel van je vraagt. In een behandelplan leggen we vast hoe we dat gaan doen. Ik kan meekijken, helpen met structureren maar ik kan jou ook leren hoe je het gedrag van je kind kunt veranderen.

Diagnostiek

Diagnostiek bestaat meestal uit een intakegesprek, observatie, vragenlijsten en informatie van school.
Soms is het nodig om ook testen af te nemen zoals een intelligentietest. Er worden dan dubbele sessies gebruikt.
Voor uitgebreide diagnostiek geef ik je eventueel advies over mogelijkheden binnen de specialistische GGZ.

EMDR en trauma behandeling

EMDR is een speciale therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeluk, seksueel geweld of een gebeurtenis met geweld. 

Veel mensen die zoiets meemaken, ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht maar sommige mensen krijgen psychische klachten die niet vanzelf weg gaan. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, zoals angstige beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die ook vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Dan wordt er gesproken van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten.

In mijn praktijk bied ik EMDR therapie aan kinderen en jongeren. Ook hele jonge kinderen kunnen bij De Hoogte terecht voor bijvoorbeeld trauma behandeling (préverbaal trauma) en EMDR.   Vergoedingen en kosten

Contact en aanmelden