Praktijk De Hoogte

Praktijk voor kinder en jeugdpsychologie

Over De Hoogte

Praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie

Sommige kinderen of jongeren zijn snel bang, zomaar boos of ineens heel erg verdrietig. Soms heb je iets naars meegemaakt. Je wil wel dat het verandert maar het lukt niet, ook al heb je zelf veel geprobeerd.
Bij De Hoogte kun je terecht voor psychologische hulp.

De Hoogte is een kleinschalige psychologie praktijk voor kinderen en voor jongeren gericht op kortdurende, behandeling (Jeugd GGZ)

Ik ben gespecialiseerd in angst en trauma verwerking (EMDR) bij kinderen. De Hoogte staat voor kwaliteit, geeft behandeling op maat en heeft contracten in Gelderland met de gemeente Arnhem en met een aantal gemeenten rond Arnhem.

Naast behandeling in mijn praktijk geef ik ook online behandelingen

Supervisie geef ik voor de GZ-opleiding, VGCt (gedragstherapie) en VEN (EMDR)

Mijn manier van werken

Jouw verhaal vertel je niet zomaar aan iemand. In mijn manier van werken staat vertrouwen centraal. De zorg is laagdrempelig en de behandeling is op maat, aangepast aan jouw situatie. Het is mijn streven om je in de behandeling door middel van inzicht en praktische oefeningen te helpen, waardoor je beter met je problemen kunt omgaan. Daarvoor moet je natuurlijk ook zelf aan de slag! Het liefst zie ik je gewoon bij in mijn praktijk maar online behandeling is ook heel goed mogelijk en werkt vaak net zo goed. 

Wat je mij vertelt, wat ik doe in de behandeling en de afspraken die we maken schrijf ik op in een dossier (het electronisch patienten dossier, EPD). Jij hebt recht op inzage in je dossier, dat kun je gewoon aan mij vragen. Als je ouders jouw dossier in willen zien dan mag dat ook, maar dan moeten ze dat wel aan je vragen als je tussen 12-16 jaar oud bent. We gaan dan kijken welke informatie ze uit het dossier mogen zien. Boven de 16 jaar mag je zelf beslissen.

Over mij

Ik ben Caecilia Hoogenraad, gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog), cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. De eerste 15 jaar heb ik gewerkt in verschillende grote instellingen en veel ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling. Sinds 2013 ben ik met veel plezier mijn eigen praktijk gestart. Ik heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het geven van cognitieve gedragstherapie en trauma behandeling bij kinderen en jeugdigen.

Kwaliteit staat voor mij boven aan, daarom sta ik geregistreerd bij belangrijke beroepsverenigingen en belangenverenigingen zoals bij het BIG, het NIP en de VEN. Ook beschik ik over een kwaliteitsstatuut dat je kunt vinden in de voetnoot van mijn website.

LVVP visitatielogo    Logo NIP Registerpsycholoog zwart  

 

Wat als je ontevreden bent over de behandeling of je hebt vragen? Het liefst ga ik dan eerst met je in gesprek maar als we er samen niet uit komen, kun je een klachtenfunctionaris van de LVVP vragen om te bemiddelen. Zij hebben een klachten regeling en een klachtenfunctionaris die naar je luistert. Je kunt de klachtenfunctionaris ook bellen: tel. (088) 234 16 06. Vanaf 1 januari 2024 kun je terecht bij Klachtenportaal | Zorg

Als Gz-psycholoog, val ik ook onder het tuchtrecht. Dit is geregeld in de Wet BIG. Je kunt uw klacht dus ook indienen bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Meer informatie vindt u op de website van het tuchtcollege.

Beroepskwalificaties en lidmaatschappen

BIG-register gezondheidszorgpsychologen nr. 59062675525 (datum 20-09-2004)
NIP registerpsycholoog /Kinder- en Jeugd nr. 00026339, Nederlands Instituut voor Psychologen
LVVP Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde psychologen
VGCt Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie
VEN vereniging EMDR Nederland, European Practitioner, supervisor i.o.
KJRA samenwerking van vrijgevestigde psychologen en orthopedagogen in de regio Arnhem

Opleiding/cursussen

2021-2022 Opleiding supervisor Vereniging EMDR
2017-2018 Opleiding supervisor VGCt
2008-1017 Opleiding European Practitioner, Vereniging EMDR Nederland (VEN)
2012 Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT
2018-2010 Opleiding Cognitieve Gedragstherapie VGCt
2002-2014 Opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog
2000-2001 European Graduate School of Child Neuropsychology
1993-1998 Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Vrije Universiteit

Werkervaring

2013-heden: De Hoogte, praktijk voor kinder- en jeugd psychologie

2018-heden: Docent RCSW, Radboud Universiteit

2008-2013: Karakter, Arnhem. Kinder- en jeugdpsychiatrie

2002-2007: De Bascule, Duivendrecht. Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie

1998-2001: RMPI, Barendrecht. Psychiatrisch- psychotherapeutisch centrum voor kind, jeugd en gezinWat kan ik voor je doen

Vergoedingen en kosten

Contact en aanmelden